Miloš Bujišić (©Starsport)
Miloš Bujišić (©Starsport)

Debakl desetkovane Zvezde u Šapcu, Partizan tek u nastavku slomio Leskovčane

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 21:02

Arkus Superliga Srbije: Metaloplastika ubedljiva protiv crveno-belih – 37:28. Blistali Milan Jovanović i Mateja Dodić. Crno-beli bolji od Dubočice na Banjici – 27:25

Šest kola pre kraja ligaškog dela sezone u Arkus Superligi Srbije jasno je da će u borbu za titulu u plej-ofu da igraju Vojvodina, Metaloplastika, Dinamo iz Pančeva i Partizan.

Tinjala je nada rukometaša Crvene zvezde da možda mogu da se uključe u borbu za četvrto mesto posle pobede nad Partizanom u sredu u Šumicama, ali četa Ratka Đurkovića doživela je očekivano ubedljiv poraz u Šapcu od Metaloplastike. Domaćin je slavio sa 37:28 (20:11) i ostao najbliži pratilac šampiona Vojvodine.

Izabrane vesti

Crveno-beli su se osipali tokom sezone, nema šestorice igrača s početka šampionata, a u Šapcu nije bilo povređenih kapitena Draška Nenadića i desnog beka, Izraleca Rotema Segala. Bez njih dvojice, Zvezda je bila lak plen za raspoložene Šapčane. Pitanje pobednika moglo je da se nasluti već posle nekoliko minuta kada je bio 4:0 za domaćina.

Do poluvremena je bilo +9 (20:11) za tim Vladana Matića, da bi u nastavku došlo do otaljavanja posla na obe strane. Metaloplastika je i treći put ove sezone dobila crveno-bele, a prvu put pred svojim navijačima (oko 1.200 gledalaca je pratilo derbi 20. kola).

Odličnu partiju pružio je nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Jovanović koji se ove sezone vratio rukometu posle četiri godine pauze zbog teške povrede kolena. Postigao je osam golova, koliko je delo i raspucanog mladog desnog krila, juniorskog reprezentativca Mateje Dodića. Vojislav Brajović se pet puta upisao u listu strelaca, dok je golman Darko Arsić sakupio devet intervencija.

Kod Zvezda, trojica bekova, Mirko Đurović, Ivan Horvat i Miloš Bujišić su pogodili po sedam puta mrežu domaćina. Golmani gostiju nisu briljirali. Janko Gemaljević je imao pet intervencija, a Nikola Perić i Dimitrije Jelić po jednu.

Partizan je do derbija sa Zvezdom bio u strašnoj formi, ali je posustao. Poražen je pre četiri dana u večitom derbiju, gubio je na poluvremenu protiv Dubočice, ali je u nastavku tim Darija Krželja dodao gas i na kraju slavio sa 27:25 i ostao u igri za drugo mesto.

Stefan Petrić je pogodio devet puta mrežu gostiju, Uroš Kojadinović je bio precizan šest puta, a pivotmen Ivan Mićić je pet puta matirao Leskovčane. Andrej Trnavac je imao 10 odbrana. Kod gostiju Andrija Atanasković je bio najefikasniji sa pet golova.

Dinamo je u Pančevu rutinski pobedio Obilić sa 36:31. Veljko Čabrilo je postigao šest golova, a po pet Danilo Radović, Aleksa Milošević i Marko Perović kod tima Nenada Kraljevskog. Kod Vitezova istakao se Aleksandar Antić sa 10 pogodaka.

---------------------------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE – 20. KOLO

Subota

Radnički KG – Kikinda 27:26 (14:16)

Dinamo Pančevo – Obilić 36:31 (16:14)

Metaloplastika – Crvena zvezda 37:28 (20:11)

Partizan - Dubočica 27:25 (13:14)

Šamot – Topličanin 25:20 (12:11)

Ponedeljak

18.00: Jugović – Proleter

Utorak

18.00: Vojvodina – Šamot



tagovi

ARKUS ligaRukometna superligaRK Crvena zvezdaRK PartizanMetaloplastikaRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara